ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

חילבה

חילבה



החילבה הקוצ'ינית שונה מאוד מזו המוכרת התימנית. זרעי החילבה מהווים את הבסיס למטבל אך הרוב הוא עשבי תיבול.

החילבה שימושית יותר כמזון מרפא המסייע לטיפול במחלות שונות כגון סכרת ויתר לחץ דם ולנשים אחרי לידה.
  • שם אנגלי: fenugreek
  • חלק שימושי: זרעים.
תכונות החילבה
  • חריף, מר, מחמם.
  • השפעה על הדושות- מוריד קאפה וואטה, מעלה פיטה.
השפעות החילבה על מערכות הגוף
  • עיכול - מגביר טעם, מקל בגאזים עוצר שלשולים .
  • השמנת יתר - כמזון מסייע בשריפת השומנים.
  • לנשים אחרי לידה - החילבה מטהרת את חלב האם ואת הרחם.
  • סכרת -  החילבה המסייעת באיזון הסוכר בדם.
  • כולסטרול ושומנים בדם – החילבה עוזרת בשריפת השומנים ובהורדת כולסטרול
תרופות ביתיות מחילבה
  • להשרות כף זרעי חילבה במים למשך כ 4 שעות. לטחון במיקסר, להוסיף מלח ולימון לפי הטעם. את הממרח שנוצר אוכלים עם מזונות שונים לפי הטעם. החילבה מצוינת לסובלים מסכרת והשמנת יתר , כולסטרול ולנשים אחרי לידה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment