ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

הל


הל


ההל משמש בעיקר במתוקים. יש לו טעם וארומה נהדרת. בשום אופן אסור לקנות אבקה טחונה מוכנה!!! תקנו את התרמילים, תרוקנו את התוכן ותטחנו במטחנת קפה או תבלינים. אין מה להשוות !!!

ההל מצוי במספר פורמולות למערכת הנשימה. להל תכונה מיוחדת של יכולת חדירה עמוקה וקירור. להל טעם וריח מיוחדים ומשתמשים בו בצ'אי ההודי ובחוויאג' התימני.
  • שם אנגלי: cardamon
  • חלק שימושי: זרעים.
תכונות ההל
  • חריף, מתוק, מקרר, חודר.
  • השפעה על הדושות - מאזן את כל הדושות.
השפעות ההל על מערכות הגוף
  • עיכול - מגביר טעם, מסלק ריח רע מהפה.
  • מערכת הנשימה - מכייח ושימושי מאוד בבעיות נשימה כגון אסטמה ושיעול המגיעים עם תסמיני חום ופיטה.
תרופות ביתיות מהל
  • לנדודי שינה - לערבב בכוס חלב חם קורטוב אבקת אגוז מוסקט והל לפני השינה.
  • לטעם רע בפה - ללעוס 2-3 זרעי הל צלויים אחרי הארוחה או להוסיף לתה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment