ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

תבלין לסמבר

תבלין לסמבר

תערובת של תבלינים טחונים שבטעמה המיוחד משמשת כבסיס לתיבול תבשיל סמבר ומאכלי בשר.

חומרים:

1/4 כוס זרעי חילבה שלמים
1/2 כוס זרעי כוסברה שלמים
4-5 פלפל שאטה
חופן עלי קארי
2 כפיות גרגרי חרדל שחור
2 כפיות שמן

הכנה:
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את גרגרי החרדל, מוסיפים עלי קארי , כוסברה וחילבה. ממשיכים לטגן עד שהזרעים משחימים מעט.
מקררים היטב ואח"כ טוחנים הכל דק במטחנת תבלינים. שומרים בצנצנת אטומה במקפיא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment